Landelijke Gilde Lier Noord

VERENIGINGEN IN LIER

Landelijke Gilde Lier Noord

Landelijke Gilde is een vormingsbeweging voor volwassenen die, in solidariteit op het platteland willen ijveren voor een leefbare landbouw, een leefbaar milieu en een christelijk, gelukkig gezinsleven. Door lidmaatschap krijg je kans op ontmoeting en ontspanning, verdieping van christelijk leven, algemene beroepsvorming in land- en tuinbouw.

Korte historiek:

De vroegere Boerengilde stelde zich als taak beroepsvoorlichting te geven en te zorgen voor de belangenverdediging van land- en tuinbouwers. Dit deelaspect uit de werking van de Boerengilde wordt nu verzorgd door de bedrijfsgilde doorgaans georganiseerd op het niveau van de fusiegemeente. De Landelijke Gilde is één beweging van de grote boerenbond familie. Naast de Landelijke Gilden zijn er het katholieke Vormingswerk van Landelijke Vrouwen (K.V.L.V.) en de Katholieke Landelijke Jeugd (K.L.J.) Samen met K.V.L.V. en K.L.J. geven de Landelijke Gilden gestalte aan de Landelijke Beweging. Daar waar nodig verdedigt deze het welzijn en de rechten van de plattelandsgemeenschap. Op die manier draagt de Landelijke Beweging bij tot de herwaardering van landelijk Vlaanderen.

Heb je een warm hart voor het platteland en ben je graag onder de mensen? Dan is Landelijke Gilden de vereniging voor jou! Het hele jaar door organiseren de vrijwilligers van onze 900 afdelingen leuke activiteiten in hun dorp.

In het tuinseizoen krijgt je interessante tuintips tijdens een tuincursus of bij een bezoek aan één van de Open tuinen. Want in het laatste weekend van juni zetten honderden tuineigenaars hun deuren open voor het grote publiek. Landelijke Gilden heeft zelfs een tuinaanbod voor leerkrachten en leerlingen lager onderwijs: de Schooltuin! Met de Schooltuin willen we kinderen op een speelse manier laten kennismaken met tuinieren.

In de lente en zomer laten we je proeven van alle facetten van het platteland. Op de fiets ontdek je samen met je familie en vrienden de mooiste plekjes. Of ga je liever te voet de velden verkennen tijdens een dauwwandeling met nadien een lekker ontbijt? Als je wel van een wedstrijd houdt, dan is de Nationale streekzoektocht misschien iets voor jou? Te voet, met de fiets of met de auto, onderweg laten we je genieten van lekkere hapjes en streekproducten. Geïnteresseerd waar al dat lekkers vandaan komt? Tijdens de Dag van de Landbouw op de derde zondag van september ontdek je hoe het echt werkt.

Ook in het najaar zitten onze afdelingen niet stil. Je kan er leren, ontdekken, cultuur beleven en feesten. Zo organiseren heel wat landelijke gilden kookcursussen. Daarnaast kan je bij Landelijke Gilden terecht voor talrijke cultuurmanifestaties. Om het jaar af te sluiten of tijdens speciale feestdagen organiseren veel lokale afdelingen een diner of feestmaaltijd. Altijd brengen we mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement en genieten centraal staan.

Het hele jaar door zet Landelijke Gilden zich als plattelandsvereniging in voor de leefbaarheid van de plattelandsdorpen. Het behoudt van de dorpsschool, veilig fiets- en wandelverkeer, de bescherming van de open ruimte, de sociale samenhang in het dorp, het zijn thema's die Landelijke Gilden nauw aan het hart liggen.

Ook zin om lid te worden van onze gezinsvereniging? Je kan deelnemen aan onze activiteiten en je ontvangt daar boven op 6 keer per jaar het plattelandsmagazine Nest en ons ledenblad Buiten in de bus.

Contactpersoon
Contactpersoon: 
Luc Florus
Telefoon/GSM: 
0477 75 69 25
luc.florus@skynet.be
Cultuurmogelijkheden: 
Website vereniging: 
http://lier-noord.landelijkegilden.be/
Locatie: 
Parochiecentrum olvo Lier
Mechelsesteenweg 233B
2500 Lier